Házi kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 csapott evőkanál cukor
- l csapott evőkanál só
- 3 evőkanál olaj
- 2,7 dl víz
Elkészítése:
A hozzávalókat összedagasztjuk, 20 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk, cipót formálunk belőle és újra 20 percig pihentetjük. Kinyújtjuk, kb. 1 ujjnyi vastagra és feltekerjük, mint a kalácsot. Sütőpapírt teszünk a sütőlapra és ráhelyezzük a tésztát, úgy hogy alulra kerüljön a tekerés vége. 45 percig pihentetjük, a sütőt közben 200 fokra felmelegítjük, 45 percig sütjük. Kb. 75 dkg kenyér lesz belőle. Ha megsült vízzel megkenjük és hagyjuk kihűlni. Én már évek óta nem veszek kenyeret, ez sokkal finomabb és főleg olcsóbb. Idáig, akik kipróbálták, csak jót tudtak róla mondani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »