Házi kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 csapott evőkanál cukor
- l csapott evőkanál só
- 3 evőkanál olaj
- 2,7 dl víz
Elkészítése:
A hozzávalókat összedagasztjuk, 20 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk, cipót formálunk belőle és újra 20 percig pihentetjük. Kinyújtjuk, kb. 1 ujjnyi vastagra és feltekerjük, mint a kalácsot. Sütőpapírt teszünk a sütőlapra és ráhelyezzük a tésztát, úgy hogy alulra kerüljön a tekerés vége. 45 percig pihentetjük, a sütőt közben 200 fokra felmelegítjük, 45 percig sütjük. Kb. 75 dkg kenyér lesz belőle. Ha megsült vízzel megkenjük és hagyjuk kihűlni. Én már évek óta nem veszek kenyeret, ez sokkal finomabb és főleg olcsóbb. Idáig, akik kipróbálták, csak jót tudtak róla mondani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »