Hagymás kenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 1 kk só
- 60 ml olaj
- 4 fej hagyma (vegyesen lila, vörös)
- 2,5 dl langyos víz
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatom a vízzel, a hagymát megpirítom az olajon (kicsit hagyom kihűlni, ne legyen forró), majd mindent jól összegyúrok egy tálban és hagyom kelni.
Amikor duplájára kelt, akkor kiöntöm gyúródeszkára, újból átgyúrom, majd cipót formálok belőle. A tetejét megkenem langyos vízzel, majd bevagdosom.
Én még a tetejére szórtam szezámmagot. Előmelegített sütőben 160-170 fokon készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

