Hagymás kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 1 kk só
- 60 ml olaj
- 4 fej hagyma (vegyesen lila, vörös)
- 2,5 dl langyos víz
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatom a vízzel, a hagymát megpirítom az olajon (kicsit hagyom kihűlni, ne legyen forró), majd mindent jól összegyúrok egy tálban és hagyom kelni.
Amikor duplájára kelt, akkor kiöntöm gyúródeszkára, újból átgyúrom, majd cipót formálok belőle. A tetejét megkenem langyos vízzel, majd bevagdosom.
Én még a tetejére szórtam szezámmagot. Előmelegített sütőben 160-170 fokon készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »