Chilis kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 evőkanál étolaj
- 1 db paprika – chilli
- 210 ml víz
- 225g búzaliszt
- 150g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
- 1 teáskanál kristálycukor
- 25 g vaj
- 1 teáskanál élesztő (instant)
Elkészítése:
A chilipaprikát, magjai nélkül, apróra vágjuk, majd a felforrósított olajon, közepes hőfokon 2-3 percig pirítjuk. Vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor nem pikánsan csípős, hanem keserű lesz. Félrehúzzuk, hűlni hagyjuk.
A kenyérsütő gépbe öntjük a vizet, hozzáadjuk a kihűlt chilit, olajat, majd rászórjuk a kétféle lisztet, úgy hogy elfedjék a folyadékot. A kenyérsütő gép egyik sarkába, a lisztek tetejére tesszük a cukrot, másik sarokba a sót, majd ismét egy másikba a vajat, végül középre tesszük az élesztőt.
A kenyérsütőn a dagasztás programot indítjuk el. A dagasztás végével a tésztát enyhén lisztezett asztalra tesszük, gyengéden átgyúrjuk, és kenyérré formázzuk. Jénai vagy más, tűzálló edényt olajjal egészen vékonyan kikenünk, majd beletesszük a tésztát. Olajjal éppen csak átkent fóliával letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt, a tetejét vízzel átkenjük.
A sütőt előmelegítünk, 200 C fokos légkeveréses programra, tegyünk az aljába egy vízzel nagyjából félig töltött kisebb méretű tepsit. Így a kenyér enyhén gőzös forróságban fog szép aranybarnára sülni, ettől foszlósabb lesz a belseje. Sütőtől, és kenyérmérettől is függően kb 45-60 percet sütjük. Akkor jó, ha az alját kopogtatva enyhén kongó hangot ad. A kisült kenyér tetejét pár gyors mozdulattal ismét átkenjük hideg vízzel, majd rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »