Búzakalász kenyérke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 27,5 dkg liszt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 175 ml langyos víz
- 1 csomag instant élesztő
- 1 evőkanál kenyér fűszerkeverék
Szóráshoz:
- liszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy dagasztógép táljába tesszük és a dagasztókart felszereljük, majd bedagasztjuk a tésztát, ha nincs, akkor természetesen kézzel is begyúrhatjuk a tésztát. 1 órát fóliával letakarva pihentetjük.
A tésztából hengert formálunk, majd ollóval vágjuk be és jobbra-balra hajtjuk a tésztát. Megint kelesztjük és vízzel lekenjük, majd megszórjuk liszttel. 200 fokos sütőbe toljuk és 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
A tévében láttam meg Lorraine Pascale műsorában és nagyon megtetszett. Finom puha lett, gyorsan el is fogyott.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »