Búzakalász kenyérke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 27,5 dkg liszt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 175 ml langyos víz
- 1 csomag instant élesztő
- 1 evőkanál kenyér fűszerkeverék
Szóráshoz:
- liszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy dagasztógép táljába tesszük és a dagasztókart felszereljük, majd bedagasztjuk a tésztát, ha nincs, akkor természetesen kézzel is begyúrhatjuk a tésztát. 1 órát fóliával letakarva pihentetjük.
A tésztából hengert formálunk, majd ollóval vágjuk be és jobbra-balra hajtjuk a tésztát. Megint kelesztjük és vízzel lekenjük, majd megszórjuk liszttel. 200 fokos sütőbe toljuk és 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
A tévében láttam meg Lorraine Pascale műsorában és nagyon megtetszett. Finom puha lett, gyorsan el is fogyott.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »