Házi kenyér recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 kiskanál cukor
- 4 kiskanál só
- 2 kiskanál olaj
- 4 dl víz
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatom kicsi tejben, kis cukorral, majd a hozzávalókat összekeverem, pihentetem, kelesztem, ha megkelt sütőbe teszem. Kicsit megkenem vízzel, a tetejét bevagdosom, és előmelegített sütőbe teszem.10 perc után takarékra teszem és kb. 1 órát sütöm. A látvány önmagáért beszél és még finom is volt.
Küldte: Kalabér Imréné
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

