Házi füstölt sajt recept

Hozzávalók:
- 1 l házi tej
- 0,5 ml tejoltó
- só
( Két literenként alkalmazunk 1 ml tejoltót)
Elkészítése:
A tejet kézmelegre melegítettem és hozzáadtam a tejoltót. Kb 45 perc alatt megalvadt. Ezt nagyon apróra feldaraboltam sajthárfa hiányában késsel. Lemeregettem róla a savót és az alvadékot egy szűrőbe tettem és lepréseltem. 24 óra alatt fokozatosan növeltem a nehezéket és forgattam a sajtot. Ezután feldaraboltam és 25 %-os sóoldatban hagytam állni kb 12 órát. Kb 6 órán át hideg füstben pácolódott és ez lett az eredmény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »