Házi füstölt sajt recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 l házi tej
- 0,5 ml tejoltó
- só
( Két literenként alkalmazunk 1 ml tejoltót)
Elkészítése:
A tejet kézmelegre melegítettem és hozzáadtam a tejoltót. Kb 45 perc alatt megalvadt. Ezt nagyon apróra feldaraboltam sajthárfa hiányában késsel. Lemeregettem róla a savót és az alvadékot egy szűrőbe tettem és lepréseltem. 24 óra alatt fokozatosan növeltem a nehezéket és forgattam a sajtot. Ezután feldaraboltam és 25 %-os sóoldatban hagytam állni kb 12 órát. Kb 6 órán át hideg füstben pácolódott és ez lett az eredmény.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.