Briós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 7 dl tej
- 5 dkg élesztő
- ízlés szerint kristálycukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg margarin vagy vaj
Elkészítése:
A tejet 1 ek cukorral meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet és a többi hozzávalót egy nagyobb edénybe mérjük, majd hozzáadva az élesztős tejet alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Ha megkelt, akkor lisztezett deszkára öntjük a tésztát. Annyi gombócra osztjuk, amennyi brióst szeretnénk. A gombócokat rudakká formáljuk, majd csiga alakban feltekerjük, a végét a sütemény alá hajtjuk.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, rásorakoztatjuk a briósokat, egymástól távolabb. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk vaníliás cukorral és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

