Briós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 7 dl tej
- 5 dkg élesztő
- ízlés szerint kristálycukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin vagy vaj
Elkészítése:
A tejet 1 ek cukorral meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet és a többi hozzávalót egy nagyobb edénybe mérjük, majd hozzáadva az élesztős tejet alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Ha megkelt, akkor lisztezett deszkára öntjük a tésztát. Annyi gombócra osztjuk, amennyi brióst szeretnénk. A gombócokat rudakká formáljuk, majd csiga alakban feltekerjük, a végét a sütemény alá hajtjuk.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, rásorakoztatjuk a briósokat, egymástól távolabb. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk vaníliás cukorral és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »