Hagyományos édes fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csapott kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg margarin
- olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szoba hőmérsékletű margarint és a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen másfél cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk, úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.
Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat. Addig is kel még a tészta. Közepes lángon, többször megforgatva karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat.
Vigyázzunk, mert hamar sül.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Porcukorral meghintve, bármilyen ízesítésű lekvárral kínáljuk.
Tipp:
Ebből az adagból általában 18 db közepes méretű fánk szokott lenni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »