Grízfelfújt recept
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 11 ek búzadara
- ízlés szerint cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tejből, búzadarából és cukorból sűrű tejbegrízt főzünk. Hagyjuk kihűlni. A tojásokat válasszuk szét és keverjük ki a sárgákat a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tejbegrízhez. A fehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a grízbe. Egy nagyobb tepsit, melynek magas a fala kenjünk ki vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával vagy béleljük ki sütőpapírral. Öntsük bele a grízes masszát. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, majd toljuk be a tepsit és süssük 20 percig. Azért kell magasabb falú tepsi, mert fel fog jönni. Ne kis tepsiben süssük, mert ha vastag akkor nem sül át rendesen. Akkor van kész, ha a teteje aranybarna. Ha kivettük a sütőből össze fog esni, de az eredeti recept szerint ez normális. Porcukorral vagy lekvárral, bármilyen öntettel lehet tálalni.