Grízfelfújt recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 11 ek búzadara
- ízlés szerint cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tejből, búzadarából és cukorból sűrű tejbegrízt főzünk. Hagyjuk kihűlni. A tojásokat válasszuk szét és keverjük ki a sárgákat a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tejbegrízhez. A fehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a grízbe. Egy nagyobb tepsit, melynek magas a fala kenjünk ki vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával vagy béleljük ki sütőpapírral. Öntsük bele a grízes masszát. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, majd toljuk be a tepsit és süssük 20 percig. Azért kell magasabb falú tepsi, mert fel fog jönni. Ne kis tepsiben süssük, mert ha vastag akkor nem sül át rendesen. Akkor van kész, ha a teteje aranybarna. Ha kivettük a sütőből össze fog esni, de az eredeti recept szerint ez normális. Porcukorral vagy lekvárral, bármilyen öntettel lehet tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »