Graham rudak recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg Graham liszt
- 1 kk só
- 1,5 dkg friss élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 4 ek olaj
- 1 ek lenmag és 1 ek szezámmag a tetejére
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni. A liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat. Alaposan kidagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk és egyenként golyókat formázunk, amit úgy végzünk, hogy egy darab tésztát a tenyerünkbe fektetünk és elkezdjük a szélétől a közepébe nyomni a tésztát.
A golyókat letakarva 10-15 percet kelesztjük. Majd egyenként vízcsepp alakúra, kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk. A vízcsepp kiszélesedő végétől elkezdjük szorosan feltekerni, úgy, hogy középen a hajtás vége alulra kerüljön.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a rudakat egymástól kicsit távolabb. Letakarva kb. 35 percet kelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt. Lespricceljük a rudakat vízzel, majd megszórjuk lenmaggal és szezámmaggal.
180 fokon 20 percet sütjük hőlégkeveréssel (Alul-felülsütéssel 200 fok és 20 perc.).
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
További képek, fázisfotók megtekinthetők a blogon.