Vaníliás túrógombóc recept

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 15 dkg búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál bourbon vanília aroma
Elkészítése:
A túróhoz hozzáadjuk a búzadarát, tojás sárgáit, citrom héját és a vaníliás cukrot, valamint az aromát és jól összekeverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába.
Fél órára hűtőbe tesszük, majd vizes kézzel gombócokká formázzuk és lobogó, sós vízbe tesszük.
Miután feljöttek a víz felszínére főzzük még kb 1-2 percig, majd kiszedjük. Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, majd még melegen kínáljuk tejföllel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »