Vaníliás túrógombóc recept
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 15 dkg búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom reszelt héja
- só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál bourbon vanília aroma
Elkészítése:
A túróhoz hozzáadjuk a búzadarát, tojás sárgáit, citrom héját és a vaníliás cukrot, valamint az aromát és jól összekeverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába.
Fél órára hűtőbe tesszük, majd vizes kézzel gombócokká formázzuk és lobogó, sós vízbe tesszük.
Miután feljöttek a víz felszínére főzzük még kb 1-2 percig, majd kiszedjük. Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, majd még melegen kínáljuk tejföllel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

