Túrógombóc recept

Hozzávalók:
- 1 cs túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 kanál étolaj
- 3 kanál búzadara
- só
- zsemlemorzsa
- kristálycukor
Elkészítése:
A tojásokat villával felverem, hozzáadom a túrót, 1 kanál étolajat, csipet sót, 3 kanál zsemlemorzsát, és 3 kanál búzadarát, hogy ne kapjunk túl kemény tésztát. Félreteszem fél órára pihenni. Közben 3 kanál olajat felforrósítok és beleteszek 1 nagyobb bögre zsemlemorzsát, azt fél percig pirítom, és hozzáadok kristálycukrot. Ízlés szerint, ki mennyire szereti édesen. Így együtt még fél percig pirítom, majd félreteszem. Enyhén sós vizet teszek fel forrósodni, eközben hideg vizes kézzel kiformálom a gombócokat. Ha felforr a víz lassan beleteszem őket. Amikor feljön a víz tetejére a gombóc akkor szűrőkanállal egyenként kiszedem és a cukros zsemlemorzsába forgatom. Jó étvágyat!
Sztori: Ha mégis laza lenne a tészta, kevés búzadarát még tehetünk bele. Érdemes alaposan megvizezni a kezünket mikor formáljuk a gombócot, mert ettől lesz szép formás, és nem is esik szét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »