Túrógombóc recept

Hozzávalók:
- 1 cs túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 kanál étolaj
- 3 kanál búzadara
- só
- zsemlemorzsa
- kristálycukor
Elkészítése:
A tojásokat villával felverem, hozzáadom a túrót, 1 kanál étolajat, csipet sót, 3 kanál zsemlemorzsát, és 3 kanál búzadarát, hogy ne kapjunk túl kemény tésztát. Félreteszem fél órára pihenni. Közben 3 kanál olajat felforrósítok és beleteszek 1 nagyobb bögre zsemlemorzsát, azt fél percig pirítom, és hozzáadok kristálycukrot. Ízlés szerint, ki mennyire szereti édesen. Így együtt még fél percig pirítom, majd félreteszem. Enyhén sós vizet teszek fel forrósodni, eközben hideg vizes kézzel kiformálom a gombócokat. Ha felforr a víz lassan beleteszem őket. Amikor feljön a víz tetejére a gombóc akkor szűrőkanállal egyenként kiszedem és a cukros zsemlemorzsába forgatom. Jó étvágyat!
Sztori: Ha mégis laza lenne a tészta, kevés búzadarát még tehetünk bele. Érdemes alaposan megvizezni a kezünket mikor formáljuk a gombócot, mert ettől lesz szép formás, és nem is esik szét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »