Krumplinudli recept

Hozzávalók:
- 60 dkg főtt, áttört burgonya
- 1 dkg fagyos zsír
- 20 dkg rétesliszt
- 2 evőkanál olaj
- 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
- só
Elkészítés:
A burgonyát a liszttel, csipetnyi sóval és a zsírral összegyúrjuk, ujjnyi metéltekre sodorjuk, ezt egycentis darabokra vágjuk, és két tenyerünk között kis nudlikat sodrunk belőle. Sós vízben kifőzzük, az olajban pirított morzsával elkeverjük, és híg szilvalekvárral (röszterrel) kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »