Krumplinudli recept
Hozzávalók:
- 60 dkg főtt, áttört burgonya
- 1 dkg fagyos zsír
- 20 dkg rétesliszt
- 2 evőkanál olaj
- 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
- só
Elkészítés:
A burgonyát a liszttel, csipetnyi sóval és a zsírral összegyúrjuk, ujjnyi metéltekre sodorjuk, ezt egycentis darabokra vágjuk, és két tenyerünk között kis nudlikat sodrunk belőle. Sós vízben kifőzzük, az olajban pirított morzsával elkeverjük, és híg szilvalekvárral (röszterrel) kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »

