Hamis túrógombóc II recept

Hozzávalók:
- 7 dl (3 bögre) aludttej
- 1 bögre zsemlemorzsa
- 9 evőkanál búzadara
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
Elkészítése:
Az aludttejet takaréklángon felforralom, folytonos kavargatás mellett beleadagolom a búzadarát. Amikor “puffog”, leveszem a tűzről és lefedem. Zsemlemorzsát pirítok kevés zsiradékban és kanállal beleszaggatom a masszát, megrázogatom és tálra szedem. Így folytatom, amíg el nem fogy a massza. Tejföllel és vaníliás cukorral hintve tálalom. Megtévesztésig hasonlít az eredeti túrógombóchoz, de jóval olcsóbb étel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »