Hamis túrógombóc II recept

Hozzávalók:
- 7 dl (3 bögre) aludttej
- 1 bögre zsemlemorzsa
- 9 evőkanál búzadara
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
Elkészítése:
Az aludttejet takaréklángon felforralom, folytonos kavargatás mellett beleadagolom a búzadarát. Amikor “puffog”, leveszem a tűzről és lefedem. Zsemlemorzsát pirítok kevés zsiradékban és kanállal beleszaggatom a masszát, megrázogatom és tálra szedem. Így folytatom, amíg el nem fogy a massza. Tejföllel és vaníliás cukorral hintve tálalom. Megtévesztésig hasonlít az eredeti túrógombóchoz, de jóval olcsóbb étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »