Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés-vaníliás kalács recept

Gesztenyés-vaníliás kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • kb 2 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 3 dkg cukor

    Vaníliás krém:

    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 dkg margarin
    • 10 dkg cukor

    Gesztenyés krém

    • 1 csomag gesztenye massza
    • fél dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • kevés tej

    Elkészítése:
    A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott akkor a tészta hozzávalóihoz adjuk és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen 35 percig kelesztjük.
    A vaníliás krémhez a pudingport kikeverjük a tejjel és a cukorral, majd állandó keverés mellet sűrű krémmé főzzük. Még forró belekeverjük margarint. A gesztenyés krémhez a gesztenyét a tejjel és a tojással alaposan kikeverjük.
    A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk, rákenjük a még langyos vaníliás krémet, majd erre a gesztenyéset és feltekerjük, mint a bejglit. Hosszában ketté vágjuk, de a végein hagyjunk 3-3 cm-t, majd tekerjük meg párszor és formázzunk belőle koszorút. A tetejét kenjük meg egy kevés tejjel felvert tojás sárgával. 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon pirosodna a teteje akkor fedjük le alufóliával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá