Gesztenyés-vaníliás kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- kb 2 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 3 dkg cukor
Vaníliás krém:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
Gesztenyés krém
- 1 csomag gesztenye massza
- fél dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- kevés tej
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott akkor a tészta hozzávalóihoz adjuk és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen 35 percig kelesztjük.
A vaníliás krémhez a pudingport kikeverjük a tejjel és a cukorral, majd állandó keverés mellet sűrű krémmé főzzük. Még forró belekeverjük margarint. A gesztenyés krémhez a gesztenyét a tejjel és a tojással alaposan kikeverjük.
A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk, rákenjük a még langyos vaníliás krémet, majd erre a gesztenyéset és feltekerjük, mint a bejglit. Hosszában ketté vágjuk, de a végein hagyjunk 3-3 cm-t, majd tekerjük meg párszor és formázzunk belőle koszorút. A tetejét kenjük meg egy kevés tejjel felvert tojás sárgával. 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon pirosodna a teteje akkor fedjük le alufóliával.