Francia roppanós fánk recept

Hozzávalók:
- 21 dkg liszt
- 1/2 tk sütőpor
- csipet só
- 1 ek reszelt narancshéj
- 3 ek porcukor
- 1 ek margarin (nálam ez vaníliás margarin volt)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek rum vagy brandy
- olaj a sütéshez
- porcukor a hintéshez
Elkészítése:
A liszthez adjuk a sütőport, a sót és a narancshéjat. Belemorzsoljuk a puha margarint és hozzáadjuk a tojásokat illetve a rumot,
majd folpackba csomagolva, legalább 2 órát hűtőben pihentetjük, de egy éjszakát is ott hagyhatjuk.
Pihentetés után vékonyra kinyújtjuk lisztezett deszkán és különböző kiszúrokkal formázzuk. Derelyevágóval is vághatjuk, ha úgy jobban tetszik.
Meleg, de nem forró olajban aranyszínűre sütjük. (Míg nem keményednek meg eléggé, kissé képlékenyek, így óvatosan bánjunk velük!)
Szűrőkanállal kiszedjük, kissé lecsepegtetjük és papírtörlőre tesszük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Kínálhatunk mellé lekvárokat is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »