Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia roppanós fánk recept

Francia roppanós fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 21 dkg liszt
    • 1/2 tk sütőpor
    • csipet só
    • 1 ek reszelt narancshéj
    • 3 ek porcukor
    • 1 ek margarin (nálam ez vaníliás margarin volt)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek rum vagy brandy
    • olaj a sütéshez
    • porcukor a hintéshez

    Elkészítése:

    A liszthez adjuk a sütőport, a sót és a narancshéjat. Belemorzsoljuk a puha margarint és hozzáadjuk a tojásokat illetve a rumot,
    majd folpackba csomagolva, legalább 2 órát hűtőben pihentetjük, de egy éjszakát is ott hagyhatjuk.

    Pihentetés után vékonyra kinyújtjuk lisztezett deszkán és különböző kiszúrokkal formázzuk. Derelyevágóval is vághatjuk, ha úgy jobban tetszik.

    Meleg, de nem forró olajban aranyszínűre sütjük. (Míg nem keményednek meg eléggé, kissé képlékenyek, így óvatosan bánjunk velük!)

    Szűrőkanállal kiszedjük, kissé lecsepegtetjük és papírtörlőre tesszük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Kínálhatunk mellé lekvárokat is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá