Francia roppanós fánk recept

Hozzávalók:
- 21 dkg liszt
- 1/2 tk sütőpor
- csipet só
- 1 ek reszelt narancshéj
- 3 ek porcukor
- 1 ek margarin (nálam ez vaníliás margarin volt)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek rum vagy brandy
- olaj a sütéshez
- porcukor a hintéshez
Elkészítése:
A liszthez adjuk a sütőport, a sót és a narancshéjat. Belemorzsoljuk a puha margarint és hozzáadjuk a tojásokat illetve a rumot,
majd folpackba csomagolva, legalább 2 órát hűtőben pihentetjük, de egy éjszakát is ott hagyhatjuk.
Pihentetés után vékonyra kinyújtjuk lisztezett deszkán és különböző kiszúrokkal formázzuk. Derelyevágóval is vághatjuk, ha úgy jobban tetszik.
Meleg, de nem forró olajban aranyszínűre sütjük. (Míg nem keményednek meg eléggé, kissé képlékenyek, így óvatosan bánjunk velük!)
Szűrőkanállal kiszedjük, kissé lecsepegtetjük és papírtörlőre tesszük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Kínálhatunk mellé lekvárokat is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »