Francia roppanós fánk recept
Hozzávalók:
- 21 dkg liszt
- 1/2 tk sütőpor
- csipet só
- 1 ek reszelt narancshéj
- 3 ek porcukor
- 1 ek margarin (nálam ez vaníliás margarin volt)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek rum vagy brandy
- olaj a sütéshez
- porcukor a hintéshez
Elkészítése:
A liszthez adjuk a sütőport, a sót és a narancshéjat. Belemorzsoljuk a puha margarint és hozzáadjuk a tojásokat illetve a rumot,
majd folpackba csomagolva, legalább 2 órát hűtőben pihentetjük, de egy éjszakát is ott hagyhatjuk.
Pihentetés után vékonyra kinyújtjuk lisztezett deszkán és különböző kiszúrokkal formázzuk. Derelyevágóval is vághatjuk, ha úgy jobban tetszik.
Meleg, de nem forró olajban aranyszínűre sütjük. (Míg nem keményednek meg eléggé, kissé képlékenyek, így óvatosan bánjunk velük!)
Szűrőkanállal kiszedjük, kissé lecsepegtetjük és papírtörlőre tesszük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Kínálhatunk mellé lekvárokat is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


