Forgácsfánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 0,5 pohár tejföl (20%-os)
- 1 ek porcukor
- 5 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek rum
- 1 csipet só
- 0,5 csomag sütőpor
- sütéshez étolaj
- 15 dkg porcukor
- 0,5 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Az átszitált liszthez hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk. Beletesszük a többi hozzávalót is szép fényesre gyúrjuk a tésztát. 15 percet pihentetjük, majd enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk.
Négyszögekre felvágjuk, majd a közepükön ejtünk egy hosszanti bemetszést. Az egyik sarkát áthúzzuk a vágáson.
Forró olajban kisütjük és melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
Tipp:
Sütés közben figyeljünk az olaj hőmérsékletére, aminek forrónak kell lennie és ezért hamar meg kell fordítani a fánkokat. Világosra süssük és melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »