Forgácsfánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 0,5 pohár tejföl (20%-os)
- 1 ek porcukor
- 5 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 ek rum
- 1 csipet só
- 0,5 csomag sütőpor
- sütéshez étolaj
- 15 dkg porcukor
- 0,5 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Az átszitált liszthez hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk. Beletesszük a többi hozzávalót is szép fényesre gyúrjuk a tésztát. 15 percet pihentetjük, majd enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk.
Négyszögekre felvágjuk, majd a közepükön ejtünk egy hosszanti bemetszést. Az egyik sarkát áthúzzuk a vágáson.
Forró olajban kisütjük és melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
Tipp:
Sütés közben figyeljünk az olaj hőmérsékletére, aminek forrónak kell lennie és ezért hamar meg kell fordítani a fánkokat. Világosra süssük és melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

