Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fonott diós kalács recept

Fonott diós kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg finomliszt
    • 3 dl langyos tej
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg olvasztott margarin
    • 10 dkg kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg élesztő
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • darált dió
    • cukor

    Elkészítése:
    Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk,majd a többi hozzávalókkal kidagasztjuk.
    Meleg helyen duplára kelesztjük. A megkelt tésztát ketté vesszük.
    Az egyik feléből egy kalácsot,a másik feléből egy kuglófot készítettem.
    A kalácshoz a tésztát 4 részre vágjuk,ovális alakra sodorjuk ki,majd olvasztott margarinnal megkenjük,cukrozott dióval megszórjuk,majd feltekerjük. Mind a 4 tésztánál így járunk el.
    A 4 rudat összefonjuk és egy sütőpapírral bélelt kalács formába helyezzük.
    Még fél órát meleg helyen kelesztjük,felvert tojással megkenjük,a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra,hideg sütőbe tesszük,míg melegedett a sütő,még kelt a kalács.
    A sütés 15 perce után fóliával letakarjuk,mivel gyorsan sül és a teteje el ne égjen.
    A sütés vége felé tejjel meglocsoljuk. Attól lesz fényes és foszlós a kalács.

    Buborékos kuglóf
    Ez eredetileg kalács formában készült egyik blogon,de 1 formám volt,így kuglófba tettem.
    A megmaradt tésztából 16 db -ot pogácsa szaggatóval szaggattam ki. A diót cukorral összekevertem és egy kis tejjel összeállítottam. Mindegyik korong közepére 1 tk diós tölteléket tettem,gombóccá formáztam és sütőpapírral bélelt kuglófba tettem,fél órát még kelesztettem,felvert tojással lekentem és a kaláccsal együtt sütöttem meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá