Finom bukta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A kelesztőtálba öntjük a kimért lisztet, cukrot és a csipet só. A tejet meglangyosítjuk a vaníliás cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott akkor hozzáöntjük a liszthez, majd a tojást is hozzáadjuk és elkezdjük gyúrni. Az olvasztott margarint szép lassan, fokozatosan dagasztjuk bele. Ha alaposan összegyúrtuk a tésztát akkor letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, kockákra vágjuk. Mindegyik kocka közepébe teszünk a töltelékből, feltekerjük és a végeit benyomkodjuk. Egy sütőpapíros tepsibe, egymástól fél cm távolságra letesszük a buktákat. Olvasztott margarinnal lekenjük (így sülés után könnyebben szét lehet szedni őket), és hagyjuk, hogy így keljenek össze. Kb 15 perc kelesztés után megkenjük felvert tojással majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral a tetejüket, majd langyosan szétszedjük és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »