Ferdinánd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 dkg dkg élesztő
- tej
- 25 dkg vaj
- cukor
- vaníliás cukor
- mazsola (elhagyható)
Elkészítése:
A lisztet összegyúrjuk a kevés 0,5 dl langyos, cukros tejben megfuttatott élesztővel, csipet sóval, a tojások sárgájával és annyi tejjel, amennyit felvesz, hogy rétestészta keménységű legyen (se nem lágy, se nem kemény). 1 órát pihentetjük.
Közben a margarint kikavarjuk a cukorral és van cukorral. Ki milyen édesen szeretné.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, rákenjük a krémet, megszórhatjuk mazsolával és feltekerjük. 3 cm széles darabokra vágjuk. A tekercseket megkenjük olvasztott zsírral és hézagosan a kizsírozott tepsibe rakjuk.
20 percet még kelni hagyjuk, majd 200 fokon szép pirosra sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már majdnem szinte megég, mert az alján karamellizálódik a cukor.
Ha nem akarjuk, hogy túlságosan piros legyen a teteje, a sütés vége felé tegyünk rá alufóliát. Ha megsült, tálcára borítjuk.
Tipp:
Sülés közben lehet cukros tejjel vagy cukros habtejszínnel locsolgatni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »