Ferdinánd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 dkg dkg élesztő
- tej
- 25 dkg vaj
- cukor
- vaníliás cukor
- mazsola (elhagyható)
Elkészítése:
A lisztet összegyúrjuk a kevés 0,5 dl langyos, cukros tejben megfuttatott élesztővel, csipet sóval, a tojások sárgájával és annyi tejjel, amennyit felvesz, hogy rétestészta keménységű legyen (se nem lágy, se nem kemény). 1 órát pihentetjük.
Közben a margarint kikavarjuk a cukorral és van cukorral. Ki milyen édesen szeretné.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, rákenjük a krémet, megszórhatjuk mazsolával és feltekerjük. 3 cm széles darabokra vágjuk. A tekercseket megkenjük olvasztott zsírral és hézagosan a kizsírozott tepsibe rakjuk.
20 percet még kelni hagyjuk, majd 200 fokon szép pirosra sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már majdnem szinte megég, mert az alján karamellizálódik a cukor.
Ha nem akarjuk, hogy túlságosan piros legyen a teteje, a sütés vége felé tegyünk rá alufóliát. Ha megsült, tálcára borítjuk.
Tipp:
Sülés közben lehet cukros tejjel vagy cukros habtejszínnel locsolgatni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »