Ferdinánd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 dkg dkg élesztő
- tej
- 25 dkg vaj
- cukor
- vaníliás cukor
- mazsola (elhagyható)
Elkészítése:
A lisztet összegyúrjuk a kevés 0,5 dl langyos, cukros tejben megfuttatott élesztővel, csipet sóval, a tojások sárgájával és annyi tejjel, amennyit felvesz, hogy rétestészta keménységű legyen (se nem lágy, se nem kemény). 1 órát pihentetjük.
Közben a margarint kikavarjuk a cukorral és van cukorral. Ki milyen édesen szeretné.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, rákenjük a krémet, megszórhatjuk mazsolával és feltekerjük. 3 cm széles darabokra vágjuk. A tekercseket megkenjük olvasztott zsírral és hézagosan a kizsírozott tepsibe rakjuk.
20 percet még kelni hagyjuk, majd 200 fokon szép pirosra sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már majdnem szinte megég, mert az alján karamellizálódik a cukor.
Ha nem akarjuk, hogy túlságosan piros legyen a teteje, a sütés vége felé tegyünk rá alufóliát. Ha megsült, tálcára borítjuk.
Tipp:
Sülés közben lehet cukros tejjel vagy cukros habtejszínnel locsolgatni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »