Tejföl felfújt recept
Hozzávalók:
- 7 db.
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 dl. tejföl
- 7 dkg. porcukor
- 10 dkg. liszt
- 2 dkg. étkezési keményítő
- 1 citrom reszelt héja, és leve
- vaj, morzsa
Elkészítése. A tojás sárgákat a tejföllel, a citromhéjjal, és levével habosra keverjük. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A keményítőt összeszitáljuk a liszttel, és a habbal együtt tejfölös sárgához keverjük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, megszórjuk morzsával. A masszát a tálba töltjük, és előmelegített sütőbe 180 fokon 30-35 percig sütjük. Ha kivesszük, azonnal meghintjük porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »



