Sonkafelfújt recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 10 dkg margarin
- 25 dkg főtt, áttört burgonya (tisztán mérve)
- 20 dkg főtt, füstölt tarja
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
A forma kikenéséhez:
- zsír
Elkészítés:
A tojások sárgáját a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát, a darált, füstölt húst, végül a fűszereket. Vigyázzunk, ha a sonka nagyon sós, a felfújtba nem teszünk több sót! Végül belekeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét, és kizsírozott pudingformába vagy tűzálló tálba töltjük. A sütőben, gőzfürdőben 45 percig mérsékelt lánggal sütjük, és ha formában készítettük, tálra borítjuk, ha tűzálló tálban, akkor abban hagyjuk. A tetejét forró vajjal meglocsoljuk, és reszelt sajttal meghintjük, úgy adjuk asztalra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »