Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkafelfújt recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 10 dkg margarin
    • 25 dkg főtt, áttört burgonya (tisztán mérve)
    • 20 dkg főtt, füstölt tarja
    • 5 dkg reszelt sajt
    • őrölt bors

    A forma kikenéséhez:

    • zsír

    Elkészítés:
    A tojások sárgáját a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát, a darált, füstölt húst, végül a fűszereket. Vigyázzunk, ha a sonka nagyon sós, a felfújtba nem teszünk több sót! Végül belekeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét, és kizsírozott pudingformába vagy tűzálló tálba töltjük. A sütőben, gőzfürdőben 45 percig mérsékelt lánggal sütjük, és ha formában készítettük, tálra borítjuk, ha tűzálló tálban, akkor abban hagyjuk. A tetejét forró vajjal meglocsoljuk, és reszelt sajttal meghintjük, úgy adjuk asztalra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá