Sonkafelfújt recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 10 dkg margarin
- 25 dkg főtt, áttört burgonya (tisztán mérve)
- 20 dkg főtt, füstölt tarja
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
A forma kikenéséhez:
- zsír
Elkészítés:
A tojások sárgáját a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát, a darált, füstölt húst, végül a fűszereket. Vigyázzunk, ha a sonka nagyon sós, a felfújtba nem teszünk több sót! Végül belekeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét, és kizsírozott pudingformába vagy tűzálló tálba töltjük. A sütőben, gőzfürdőben 45 percig mérsékelt lánggal sütjük, és ha formában készítettük, tálra borítjuk, ha tűzálló tálban, akkor abban hagyjuk. A tetejét forró vajjal meglocsoljuk, és reszelt sajttal meghintjük, úgy adjuk asztalra.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.