Sonkafelfújt recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 10 dkg margarin
- 25 dkg főtt, áttört burgonya (tisztán mérve)
- 20 dkg főtt, füstölt tarja
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
A forma kikenéséhez:
- zsír
Elkészítés:
A tojások sárgáját a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát, a darált, füstölt húst, végül a fűszereket. Vigyázzunk, ha a sonka nagyon sós, a felfújtba nem teszünk több sót! Végül belekeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét, és kizsírozott pudingformába vagy tűzálló tálba töltjük. A sütőben, gőzfürdőben 45 percig mérsékelt lánggal sütjük, és ha formában készítettük, tálra borítjuk, ha tűzálló tálban, akkor abban hagyjuk. A tetejét forró vajjal meglocsoljuk, és reszelt sajttal meghintjük, úgy adjuk asztalra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »