Sajtfelfújt recept

Hozzávalók:
- 3 dl tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dkg rétesliszt
- 5 dkg vaj
- só
A forma kikenéséhez:
- zsír
Elkészítés:
A tejfölt a tojások sárgájával alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, két evőkanál reszelt sajtot, a tojások kemény habbá vert fehérjét, és megsózzuk. Kizsírozott őzgerincformába töltjük, és a forró sütőbe, vízzel félig telt tepsibe állítjuk. Először erős, majd mérsékelt lánggal 45 percig sütjük, ha a teteje korábban pirulni kezdene, egy papírlappal lefedjük. Végül a felfújtat tálra borítjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és a maradék reszelt sajttal meghintjük. Azonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »