Sajtfelfújt recept

Hozzávalók:
- 3 dl tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dkg rétesliszt
- 5 dkg vaj
- só
A forma kikenéséhez:
- zsír
Elkészítés:
A tejfölt a tojások sárgájával alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, két evőkanál reszelt sajtot, a tojások kemény habbá vert fehérjét, és megsózzuk. Kizsírozott őzgerincformába töltjük, és a forró sütőbe, vízzel félig telt tepsibe állítjuk. Először erős, majd mérsékelt lánggal 45 percig sütjük, ha a teteje korábban pirulni kezdene, egy papírlappal lefedjük. Végül a felfújtat tálra borítjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és a maradék reszelt sajttal meghintjük. Azonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »