Sajtfelfújt recept
Hozzávalók:
- 3 dl tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg reszelt sajt
- 2 dkg rétesliszt
- 5 dkg vaj
- só
A forma kikenéséhez:
- zsír
Elkészítés:
A tejfölt a tojások sárgájával alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, két evőkanál reszelt sajtot, a tojások kemény habbá vert fehérjét, és megsózzuk. Kizsírozott őzgerincformába töltjük, és a forró sütőbe, vízzel félig telt tepsibe állítjuk. Először erős, majd mérsékelt lánggal 45 percig sütjük, ha a teteje korábban pirulni kezdene, egy papírlappal lefedjük. Végül a felfújtat tálra borítjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és a maradék reszelt sajttal meghintjük. Azonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

