Sajtfelfújt recept

Hozzávalók:
- 3 dl tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dkg rétesliszt
- 5 dkg vaj
- só
A forma kikenéséhez:
- zsír
Elkészítés:
A tejfölt a tojások sárgájával alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, két evőkanál reszelt sajtot, a tojások kemény habbá vert fehérjét, és megsózzuk. Kizsírozott őzgerincformába töltjük, és a forró sütőbe, vízzel félig telt tepsibe állítjuk. Először erős, majd mérsékelt lánggal 45 percig sütjük, ha a teteje korábban pirulni kezdene, egy papírlappal lefedjük. Végül a felfújtat tálra borítjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és a maradék reszelt sajttal meghintjük. Azonnal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »