Meggyes rizsfelfújt recept
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 1 liter tej
- 2 dl víz
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 2 kávéskanál liszt
- 4 dkg vaj
- reszelt citromhéj
- 10 dkg mazsola vagy meggy
Elkészítés:
A rizst megmossuk, a tejjel és a vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a cukor felét is. Nem kevergessük,inkább csak rázogassuk az edényt falát, mert különben összetörik. Közben a tojássárgáját a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez, közé keverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és a meggyet. Végül összevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjékkel.
Egy 20 ×30 cm-es tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, elterítjük benne a masszát, és 180 fokos sütőben 35 percig ,tűpróbáig – sütjük.
Tálaláskor a tetejére szórhatunk porcukrot, adhatunk mellé borhabot, csokoládémártást, málnaszörpöt, baracklekvárt – tetszés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


