Csokifelfújt recept
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - egy ek vanília aroma
- 10 dkg cukor
- 4,5 dkg margarin
Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verem az 5 dkg cukorral, ha lágy a hab a másik 5 dkg cukrot is hozzáöntöm és kemény habbá verem. (A cukor miatt nem lesz olyan kemény a hab, hogy a fejünk fölé tudjuk tenni a tálat a habbal lefelé, szóval ezzel ne is próbálkozzunk.)
A tojások sárgáját jól kikeverem a margarinnal, majd hozzáöntöm a felolvasztott csokit. A felvert tojások felét hozzáadom a csokis krémhez és jól elkeverem. A másik felét pedig úgy adom hozzá, hogy ne törjön össze a hab. Hőálló bögrékbe teszem és 170 fokon 15-20 percig sütjük. Egy tepsibe egy kevés vizet teszek és arra teszem rá a tálakat. Ez az adag 5 db bögre, de ez attól is függ milyen széles az edény. Szerintem nagyon finom, és a belseje krémes, én imádom készíteni és túl sok minden tényleg nem kell hozzá!
Jó étvágyat :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

