Csirkés felfújt recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sült csirkehús, 3 dl tej
- 7 dkg vaj, 8 dkg finomliszt
- 10 dkg zöldborsó, 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A vajból és a lisztből készítsünk fehér rántást, öntsük rá a tejet és állandó kevergetés mellet addig főzzük, amíg besűrűsödik. Sóval fűszerezzük. Keverjünk hozzá egy szál felaprított petrezselymet, a zöldborsót és az apró darabokra vágott csirkehúst. Válasszuk szét a tojásokat, és a sárgáját keverjük a masszába, majd a tojások keményre vert habját is. A masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe simítjuk . A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés: Kicsit olcsóbban kijön, ha van konyhakert, amiben megteremnek a zöldségek. Igazán könnyen elkészíthető étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »