Barackfelfújt recept

Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 púpozott evőkanál cukor
- 3 evőkanál baracklekvár
- csipet só
Elkészítése:
2 db tojásfehérjét 3 púpozott evőkanál cukorral, meg 3 evőkanál baracklekvárral simára keverünk. Még 4 db tojásfehérjét kemény habbá verjünk, úgy adjuk a felfújtmasszához.Csipetnyi sót is szórunk bele, és egy alaposan kizsírozott őzgerincformába töltjük.A forró sütőbe egy tepsibe kétújjnyi magasan vizet öntünk és ha a víz már megmelegedett, a felfújt masszával félig teli formát beleállítjuk. A sütőben így 35-40 percig gőzőljük. Félidőben takarjuk le a tetejét nehogy megégjen.Ha elkészült tálra borítjuk és vízzel hígított és rummal ízesített forró baracklekvárral körülöntjük. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »