Barackfelfújt recept
Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 3 púpozott evőkanál cukor
- 3 evőkanál baracklekvár
- csipet só
Elkészítése:
2 db tojásfehérjét 3 púpozott evőkanál cukorral, meg 3 evőkanál baracklekvárral simára keverünk. Még 4 db tojásfehérjét kemény habbá verjünk, úgy adjuk a felfújtmasszához.Csipetnyi sót is szórunk bele, és egy alaposan kizsírozott őzgerincformába töltjük.A forró sütőbe egy tepsibe kétújjnyi magasan vizet öntünk és ha a víz már megmelegedett, a felfújt masszával félig teli formát beleállítjuk. A sütőben így 35-40 percig gőzőljük. Félidőben takarjuk le a tetejét nehogy megégjen.Ha elkészült tálra borítjuk és vízzel hígított és rummal ízesített forró baracklekvárral körülöntjük. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

