Farsangi fánk (Óvónéni receptje alapján) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 dl tej
- 1 ek cukor
- 5 dkg vaj
- 3,5 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csipet só
- 1-2 ek rum
- kb. 70 dkg liszt
Elkészítése:
A langyos tejbe beletesszük az 1 ek cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk. Szétválasszuk a tojásokat, a sárgáját a tejbe tesszük, a fehérjét külön felverjük, és így adjuk a tejhez a rummal, és a sóval együtt.
A masszát kikeverjük, és hozzászitáljuk a lisztet. Addig dagasztjuk, amíg szép, sima tésztát kapunk.
A vajat az edény falára kenjük, és tovább dagasztjuk a tésztát, míg az teljesen sima lesz.
Végül kilisztezzük az edényünket, és a tésztát is körben, majd meleg helyen kb. 30-40 percig kelni hagyjuk.
A tésztánkat kelés után egy abroszra borítjuk, és kézzel szétterítjük, összehajtjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Éles pohárral kiszaggatjuk, és 15 percig ismét kelni hagyjuk.
Forró olajban, fedő alatt kisütjük.
Vaníliás porcukorral, és ízlés szerint lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »