Farsangi fánk (Óvónéni receptje alapján) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 dl tej
- 1 ek cukor
- 5 dkg vaj
- 3,5 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 csipet só
- 1-2 ek rum
- kb. 70 dkg liszt
Elkészítése:
A langyos tejbe beletesszük az 1 ek cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk. Szétválasszuk a tojásokat, a sárgáját a tejbe tesszük, a fehérjét külön felverjük, és így adjuk a tejhez a rummal, és a sóval együtt.
A masszát kikeverjük, és hozzászitáljuk a lisztet. Addig dagasztjuk, amíg szép, sima tésztát kapunk.
A vajat az edény falára kenjük, és tovább dagasztjuk a tésztát, míg az teljesen sima lesz.
Végül kilisztezzük az edényünket, és a tésztát is körben, majd meleg helyen kb. 30-40 percig kelni hagyjuk.
A tésztánkat kelés után egy abroszra borítjuk, és kézzel szétterítjük, összehajtjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Éles pohárral kiszaggatjuk, és 15 percig ismét kelni hagyjuk.
Forró olajban, fedő alatt kisütjük.
Vaníliás porcukorral, és ízlés szerint lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


