Farsangi fánk recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg cukor
- egy csipet só
- 5 dkg vaj
- bőven olaj a kisütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben, egy kiskanál cukorral és egy kiskanál liszttel felfuttatjuk. Ezt a kovászt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, míg el nem válik a táltól és jó levegős nem lesz. Ekkor letakarva egy órát kelesztjük meleg helyen.
Amikor kb. a duplájára nőtt a tészta, erősen lisztezett deszkára borítjuk és inkább kihúzzuk mint kinyújtjuk egy újnyi vastagra. A korongokat lisztezett tálcára rakjuk és még 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük. Sütés előtt kis mélyedést képezünk a fánkok közepére és előbb ezzel a felével lefelé tesszük a forró olajba, majd megfordítva a másik oldalát is kisütjük. Figyelni kell, hogy az olaj elég forró legyen, hogy jól átsüljön a tészta de ne annyira, hogy megégjen. Erre nincs recept. Legjobb a fritőz, mert az egyenlő hőfokon tartja az olajat. Nekem van de nem abban sütöttem. Meg lehet csinálni. Kínálhatjuk lekvárral, ízes habbal de ügyesek meg is tölthetik csokival, pudinggal. Tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »