Farsangi fánk recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg cukor
- egy csipet só
- 5 dkg vaj
- bőven olaj a kisütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben, egy kiskanál cukorral és egy kiskanál liszttel felfuttatjuk. Ezt a kovászt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, míg el nem válik a táltól és jó levegős nem lesz. Ekkor letakarva egy órát kelesztjük meleg helyen.
Amikor kb. a duplájára nőtt a tészta, erősen lisztezett deszkára borítjuk és inkább kihúzzuk mint kinyújtjuk egy újnyi vastagra. A korongokat lisztezett tálcára rakjuk és még 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük. Sütés előtt kis mélyedést képezünk a fánkok közepére és előbb ezzel a felével lefelé tesszük a forró olajba, majd megfordítva a másik oldalát is kisütjük. Figyelni kell, hogy az olaj elég forró legyen, hogy jól átsüljön a tészta de ne annyira, hogy megégjen. Erre nincs recept. Legjobb a fritőz, mert az egyenlő hőfokon tartja az olajat. Nekem van de nem abban sütöttem. Meg lehet csinálni. Kínálhatjuk lekvárral, ízes habbal de ügyesek meg is tölthetik csokival, pudinggal. Tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »