Sütőben sült fánk recept
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 4 ek cukor
- 10 dkg margarin
- 4 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot és a margarint elmorzsolom egy tálban, majd hozzámorzsolom az élesztőt is (nem kell futtatni). Ha ez megvan akkor hozzáadom a langyos tejet és a tojás sárgákat, majd a végén a tojások kemény habját.
Jól bedagasztom és duplájára kelesztem.
Mikor megkelt ismét összegyúrom és több cipóra osztom, majd rudakat formálok belőlük. A rudakat felszelem nagyjából egyforma szeletekre és szép golyókat készítek belőle.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem és hagyom itt is még kelni, majd előmelegített sütőben megsütöm.
Ha megsült akkor 4 cukorból és 1 dl vízből szirupot főzök és a kész fánkokat megforgatom benne, és ezután porcukrozom és tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

