Sütőben sült fánk recept

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 4 ek cukor
- 10 dkg margarin
- 4 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot és a margarint elmorzsolom egy tálban, majd hozzámorzsolom az élesztőt is (nem kell futtatni). Ha ez megvan akkor hozzáadom a langyos tejet és a tojás sárgákat, majd a végén a tojások kemény habját.
Jól bedagasztom és duplájára kelesztem.
Mikor megkelt ismét összegyúrom és több cipóra osztom, majd rudakat formálok belőlük. A rudakat felszelem nagyjából egyforma szeletekre és szép golyókat készítek belőle.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem és hagyom itt is még kelni, majd előmelegített sütőben megsütöm.
Ha megsült akkor 4 cukorból és 1 dl vízből szirupot főzök és a kész fánkokat megforgatom benne, és ezután porcukrozom és tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »