Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutellával töltött puffancsok recept

Nutellával töltött puffancsok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    Az égetett tésztához:

    10 dkg tej
    10 dkg víz
    9 dkg vaj
    1/2 teáskanál cukor
    csipet só
    11 dkg liszt
    4 darab L-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    kb. 37 dkg Nutella vagy más mogyorókrém

    Elkészítése:

    Egy közepes lábasban összekeverjük a tejet, a vizet és a vajat. Felforraljuk, amíg a vaj teljesen elolvad. Közben egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sót.

    Amikor a folyadék forr, egy mozdulattal beleöntjük a lisztes keveréket. Azonnal elkezdjük keverni egy fakanállal, és addig keverjük, míg a tészta egynemű, sima lesz, és elválik az edény falától. A végeredmény egy rugalmas, gombócszerű tészta, amely kissé le is tapadhat az edény aljára. Ha az ujjunkkal megnyomjuk, puha, de nem ragacsos érzetet kell keltenie.

    A forró masszát átkanalazzuk egy tiszta tálba, hogy ne melegedjen tovább. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és robotgéppel, kézi mixerrel vagy akár fakanállal alaposan elkeverjük. Az állaga akkor megfelelő, ha nem túl kemény, de nem is folyós – épp annyira sűrű, hogy megtartsa a formáját, de könnyen kinyomható legyen a habzsákból.

    A masszát habzsákba töltjük, amelyre egy nagyobb, sima csővéget helyezünk. Sütőpapírral bélelt tepsire 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk. A zsákot függőlegesen tartjuk a tepsi fölött, kb. 1 cm-re a papírtól, és lassan felfelé emelve nyomjuk ki a tésztát. A halmokat kétujjnyi távolságra helyezzük el, mert sütés közben megnőnek. Ha a halmok csúcsosra sikerültek, enyhén vizezett ujjal óvatosan lenyomjuk a csúcsokat.

    A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, és ebben a hőfokon sütjük a fánkokat 10 percig. Ezután mérsékeljük a hőt 160–170 °C-ra, és további 15–20 percig sütjük őket. Fontos, hogy legalább 20 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben összeesnek a fánkok.

    Akkor vannak készen, amikor aranybarnára sültek, a repedések is hasonló színűek, és ha megkopogtatjuk az aljukat, üreges hangot adnak. Ez azt jelenti, hogy jól átsültek. Ha azt látjuk, hogy a külsejük gyorsan pirul, de a repedések még nyersek, csökkentsük a hőfokot, és süssük tovább. A sütési idő sütőfüggő, nekünk 30 perc is kellett, mire tökéletesek lettek.

    A kész fánkokat rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük.

    Töltés:

    Miután a fánkok kihűltek, megtöltjük őket bőven Nutellával. Ehhez használhatunk habzsákot vagy akár egy kiskanalat is – a lényeg, hogy ne spóroljunk a töltelékkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek