Képviselő fánk recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tésztához a vizet a margarinnal felteszem forrni egy fazékban. Ha forr belekeverem a lisztet. Főzöm, míg összeáll (kb 1 perc). A tűzről levéve (forrón) hozzákeverem EGYENKÉNT a tojásokat. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és kis halmokat rakok a masszából (kb 12-15 db). Sütés ideje : 225 fokon 25-35 perc.
A tejet felteszem forrni. A tojás sárgákat kikeverem a cukorral és hozzáadom a lisztet és ezt a tejben felfőzöm.
A tojások keményre vert habját hozzáadom. Akár lehet forrón hozzáadni, akár hidegen is. Ha hidegen keverem hozzá a habot a tejes krémhez, akkor folyósabb lesz.
Hozzákeverem a vaníliás cukrot is, amiből hagyok egy kicsit a fánkok tetejét megszórni.
Ha a fánkok kihűltek, az alját levágom és a közepét megtöltöm a krémmel.
Tetejét vaníliás porcukorral hintem meg.
Tipp:
A sütőt már akkor bekapcsolom, amikor elkezdem készíteni a süteményt.
FONTOS, hogy forró sütőbe tegyük, és legalább 25 percig ne nyissuk ki a sütőajtót sütés közben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »