Képviselő fánk recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tésztához a vizet a margarinnal felteszem forrni egy fazékban. Ha forr belekeverem a lisztet. Főzöm, míg összeáll (kb 1 perc). A tűzről levéve (forrón) hozzákeverem EGYENKÉNT a tojásokat. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és kis halmokat rakok a masszából (kb 12-15 db). Sütés ideje : 225 fokon 25-35 perc.
A tejet felteszem forrni. A tojás sárgákat kikeverem a cukorral és hozzáadom a lisztet és ezt a tejben felfőzöm.
A tojások keményre vert habját hozzáadom. Akár lehet forrón hozzáadni, akár hidegen is. Ha hidegen keverem hozzá a habot a tejes krémhez, akkor folyósabb lesz.
Hozzákeverem a vaníliás cukrot is, amiből hagyok egy kicsit a fánkok tetejét megszórni.
Ha a fánkok kihűltek, az alját levágom és a közepét megtöltöm a krémmel.
Tetejét vaníliás porcukorral hintem meg.
Tipp:
A sütőt már akkor bekapcsolom, amikor elkezdem készíteni a süteményt.
FONTOS, hogy forró sütőbe tegyük, és legalább 25 percig ne nyissuk ki a sütőajtót sütés közben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

