Képviselő fánk recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tésztához a vizet a margarinnal felteszem forrni egy fazékban. Ha forr belekeverem a lisztet. Főzöm, míg összeáll (kb 1 perc). A tűzről levéve (forrón) hozzákeverem EGYENKÉNT a tojásokat. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és kis halmokat rakok a masszából (kb 12-15 db). Sütés ideje : 225 fokon 25-35 perc.
A tejet felteszem forrni. A tojás sárgákat kikeverem a cukorral és hozzáadom a lisztet és ezt a tejben felfőzöm.
A tojások keményre vert habját hozzáadom. Akár lehet forrón hozzáadni, akár hidegen is. Ha hidegen keverem hozzá a habot a tejes krémhez, akkor folyósabb lesz.
Hozzákeverem a vaníliás cukrot is, amiből hagyok egy kicsit a fánkok tetejét megszórni.
Ha a fánkok kihűltek, az alját levágom és a közepét megtöltöm a krémmel.
Tetejét vaníliás porcukorral hintem meg.
Tipp:
A sütőt már akkor bekapcsolom, amikor elkezdem készíteni a süteményt.
FONTOS, hogy forró sütőbe tegyük, és legalább 25 percig ne nyissuk ki a sütőajtót sütés közben.