Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors fánk recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    •  30 dkg liszt
    • 1 joghurt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek. cukor
    • 1 tasak vaníliáscukor
    • 1 tasak sütőpor
    • pici só
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:
    A lisztet keverő tálba tesszük hozzáadjuk az összes hozzávalót, majd robot géppel összekeverjük. A kész tésztából olajos kézzel 3 centiméter átmérőjű golyókat formálunk, majd szintén olajos kézzel 0,5-1 cm vékonyra kilapítjuk őket, mindegyik fánk közepét kilyukasszuk (pl. a kisujjunkkal). Ezáltal nem csak ízléses fánkokat kapunk, de könnyebben át fognak sülni. A kívánt formára alakított fánkokat, forró bő olajban sütjük, fél időre fedő alatt, majd fedő nélkül. A kész kihűlt fánkokat díszíthetjük csokiöntettel, megszórhatjuk porcukorral. Tálaláskor kínáljunk a fánkok mellé baracklekvárt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá