Gyors fánk recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 joghurt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek. cukor
- 1 tasak vaníliáscukor
- 1 tasak sütőpor
- pici só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet keverő tálba tesszük hozzáadjuk az összes hozzávalót, majd robot géppel összekeverjük. A kész tésztából olajos kézzel 3 centiméter átmérőjű golyókat formálunk, majd szintén olajos kézzel 0,5-1 cm vékonyra kilapítjuk őket, mindegyik fánk közepét kilyukasszuk (pl. a kisujjunkkal). Ezáltal nem csak ízléses fánkokat kapunk, de könnyebben át fognak sülni. A kívánt formára alakított fánkokat, forró bő olajban sütjük, fél időre fedő alatt, majd fedő nélkül. A kész kihűlt fánkokat díszíthetjük csokiöntettel, megszórhatjuk porcukorral. Tálaláskor kínáljunk a fánkok mellé baracklekvárt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »