Gyors fánk recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 joghurt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek. cukor
- 1 tasak vaníliáscukor
- 1 tasak sütőpor
- pici só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet keverő tálba tesszük hozzáadjuk az összes hozzávalót, majd robot géppel összekeverjük. A kész tésztából olajos kézzel 3 centiméter átmérőjű golyókat formálunk, majd szintén olajos kézzel 0,5-1 cm vékonyra kilapítjuk őket, mindegyik fánk közepét kilyukasszuk (pl. a kisujjunkkal). Ezáltal nem csak ízléses fánkokat kapunk, de könnyebben át fognak sülni. A kívánt formára alakított fánkokat, forró bő olajban sütjük, fél időre fedő alatt, majd fedő nélkül. A kész kihűlt fánkokat díszíthetjük csokiöntettel, megszórhatjuk porcukorral. Tálaláskor kínáljunk a fánkok mellé baracklekvárt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »