Gyors fánk recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 joghurt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek. cukor
- 1 tasak vaníliáscukor
- 1 tasak sütőpor
- pici só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet keverő tálba tesszük hozzáadjuk az összes hozzávalót, majd robot géppel összekeverjük. A kész tésztából olajos kézzel 3 centiméter átmérőjű golyókat formálunk, majd szintén olajos kézzel 0,5-1 cm vékonyra kilapítjuk őket, mindegyik fánk közepét kilyukasszuk (pl. a kisujjunkkal). Ezáltal nem csak ízléses fánkokat kapunk, de könnyebben át fognak sülni. A kívánt formára alakított fánkokat, forró bő olajban sütjük, fél időre fedő alatt, majd fedő nélkül. A kész kihűlt fánkokat díszíthetjük csokiöntettel, megszórhatjuk porcukorral. Tálaláskor kínáljunk a fánkok mellé baracklekvárt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.