Forgács fánk recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - kb 10 dkg porcukor (vagy ízlés szerint ki, hogy szereti)
- 1 kis poharas tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hozzávalókat egybe öntjük,majd összegyúrjuk.Kinyújtjuk (én kb 1-1,5 cm vastagra szoktam,),majd derelyevágóval kockákra vagy fantázia szerint bármilyen formára vágjuk.Forró olajban pillanatok alatt kisül,ezért vigyázni kell arra hogy,egyszerre ne tegyünk túl sokat bele.Szűrőbe szedjük,és ha az olaj lecsöpögött fahéjas, kakaós vagy sima forgatjuk,és már tálalható is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

