Farsangi forgácsfánk(csöröge) recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál só
- 2-3 evőkanál rum
- kevés langyos víz a tészta összeállításához
- olaj a sütéshez
- porcukor a meghintéshez
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, vizet csak annyit adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, puha, de nem lágy tésztát kapjunk, majd kb 20 percet pihentetjük. Ez után kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk.
Fele tésztából derelyevágóval 20×1-2 cm es csíkokat vágunk és kis csomókat tekerünk belőle.
A másik adagból fél tenyérnyi négyzeteket vágunk, a közepébe 2-3 vágást csinálunk a derelyevágóval, kicsit széthúzzuk, forró olajban világos aranybarnára sütjük, melegen megszórjuk porcukorral, lekvárba is mártogathatjuk kedvünk szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »