Farsangi forgácsfánk(csöröge) recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál só
- 2-3 evőkanál rum
- kevés langyos víz a tészta összeállításához
- olaj a sütéshez
- porcukor a meghintéshez
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, vizet csak annyit adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, puha, de nem lágy tésztát kapjunk, majd kb 20 percet pihentetjük. Ez után kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk.
Fele tésztából derelyevágóval 20×1-2 cm es csíkokat vágunk és kis csomókat tekerünk belőle.
A másik adagból fél tenyérnyi négyzeteket vágunk, a közepébe 2-3 vágást csinálunk a derelyevágóval, kicsit széthúzzuk, forró olajban világos aranybarnára sütjük, melegen megszórjuk porcukorral, lekvárba is mártogathatjuk kedvünk szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »