Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fánk falatkák recept

Fánk falatkák
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek porcukor
    • 5 dkg vaj
    • 4 ek tejföl
    • 10 dkg keményebb lekvár

    Szóráshoz:

    • fahéjas porcukor

    Elkészítése:
    A lisztet, a tojások sárgáját, a porcukrot, a vajat, a tejfölt egy csipet sóval összegyúrjuk, cipóvá formázzuk és letakarva szobahőmérsékleten kb. 30 percig pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkán négyzetlappá nyújtjuk és kisebb négyzeteket vágunk belőle. Az egyik részébe lekvárt teszünk. A tészta oldalait tojásfehérjével lekenjük, majd ráhajtjuk a másik felét, újjal lenyomkodjuk a széleit. Bő olajba kisütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá