Burgonyafánk recept

Hozzávalók:
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 25 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál olaj
- só
- a sütéséhez olaj
Elkészítés:
A burgonyát összegyúrjuk a liszttel, a fél deci tejben megfuttatott élesztővel, a tojással és annyi langyos tejjel, hogy kelt tészta keménységűvé váljon. Végül beledagasztjuk az olajat, és ujjnyi vastagra nyújtva, kis pogácsaszaggatóval fánkokat szúrunk ki belőle. Egy óráig langyos helyen letakarva kelni hagyjuk, majd bő, forró olajban közepes tűzön kisütjük. A kis fánkok nagyon megdagadnak, gömbölyűvé válnak, és ha elég helyük van hozzá, maguktól fordulnak meg az olajban.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »