Amerikai fánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 evőkanál rum
- 1 citrom reszelt héja
- 6 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 3 dkg élesztő
Elkészítése:
Pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókkal együtt tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk kb. 3 cm vastagságúra a tésztát, korongokat szaggatunk, majd a közepükbe kisebb méretű kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, ismét kelesztük, majd 180 fokon megsütjük.
Ha kihűlt ízlés szerint bevonhatjuk csokival, egyéb mázakkal. Végül díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »