Amerikai fánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 evőkanál rum
- 1 citrom reszelt héja
- 6 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 3 dkg élesztő
Elkészítése:
Pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókkal együtt tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk kb. 3 cm vastagságúra a tésztát, korongokat szaggatunk, majd a közepükbe kisebb méretű kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, ismét kelesztük, majd 180 fokon megsütjük.
Ha kihűlt ízlés szerint bevonhatjuk csokival, egyéb mázakkal. Végül díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »