Fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 5 dkg friss élesztő
- 5 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 dkg sima liszt
- 1 mk só
Dagasztás közben:
- 5 dkg puha vaj
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgákat (érdemes villával egy kicsit felverni), a lisztet és a sót. Dolgozzuk jól össze, dagasszuk 5-6 percet. Az állaga még morzsás, ne ijedjünk meg.
Adjuk hozzá a puha vajat és az olajat, és dagasszunk belőle 10-12 perc alatt puha, rugalmas tésztát.
Gyengén olajozott kelesztő tálban (vagy letakarva) langyos helyen kelesszük 40-60 percet. A nyújtólapra kevés lisztet hintünk, és azon kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Szaggassuk ki egy kerek kiszúróval, és letakarva kelesszük még 20-25 percet.
Melegítsük fel az olajat. A fánk felső részébe nyomjuk bele az ujjunkat, és azt az oldalát tegyük először az olajba. Fedjük le az edényt, és 2-3 perc alatt süssük meg az egyik oldalát. Ne tegyünk 3-4 darabnál többet az olajba, mert nagyon lehűl.
Vegyük le a fedőt, fordítsuk meg a fánkokat, és süssük meg 1,5-2 percet, ezúttal már fedő nélkül. Szedjük itatóspapírra, és tegyük bele a következő adagot.
Porcukorral meghintve, és lekvárral kínáljuk.
A fánk kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »