Fánk recept

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 1 mk só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg vaj
- 0,5 l olaj sütéshez
- 3 édesítő tabletta
Elkészítése:
1,5 dl tejet megmelegítünk az édesítővel és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet és a sót átszitáljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és a maradék tejet, a tojás sárgákat és az olvasztott vajat. Alaposan kidolgozzuk a tésztát. Lágynak kell lennie, de ne ragadjon. 45 percig kelesztjük langyos helyen vagy 35 fokos sütőben.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kb 2 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk egy pogácsa szaggatóval vagy egy pohárral. Letakarjuk a tésztát és újabb 20 percig kelesztjük.
Az olajat megmelegítjük (forró legyen), majd a fánkokat beletesszük, vigyázva, hogy legyen helyük nőni. Fedővel lefedjük, szép pirosra sütjük az alsó felét, majd megfordítjuk, de már nem fedjük le.
Lekvárral, porcukorral, csokoládéval, nutellával kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »