Fánk recept

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 1 mk só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg vaj
- 0,5 l olaj sütéshez
- 3 édesítő tabletta
Elkészítése:
1,5 dl tejet megmelegítünk az édesítővel és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet és a sót átszitáljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és a maradék tejet, a tojás sárgákat és az olvasztott vajat. Alaposan kidolgozzuk a tésztát. Lágynak kell lennie, de ne ragadjon. 45 percig kelesztjük langyos helyen vagy 35 fokos sütőben.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kb 2 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk egy pogácsa szaggatóval vagy egy pohárral. Letakarjuk a tésztát és újabb 20 percig kelesztjük.
Az olajat megmelegítjük (forró legyen), majd a fánkokat beletesszük, vigyázva, hogy legyen helyük nőni. Fedővel lefedjük, szép pirosra sütjük az alsó felét, majd megfordítjuk, de már nem fedjük le.
Lekvárral, porcukorral, csokoládéval, nutellával kínálhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »