Fánk recept

Hozzávalók:
- 1 kg búza finomliszt
- 6 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 4 dkg élesztő
- 1 dkg só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tej
Elkészítése:
1 dl langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral.
A tojást és a cukrot, az 5dl meleg tejet valamint a lisztet és a sót hozzáadjuk a felfuttatott élesztőhöz. A vajat háromszor, négyszer mindig csak a tálhoz kenjük, a tészta gyúrás közben apránként felveszi. Ha szép hólyagos a tészta, meleg helyen, letakarva kelesztjük.
Jól meglisztezett nyújtódeszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, kihúzzuk. Forró, bő olajban megsütjük mindkét oldalát.
Tipp:
Nagyon finom, hamar elfogy. Lekvárral, porcukorral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »