Fánk recept

Hozzávalók:
- 1 kg búza finomliszt
- 6 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 4 dkg élesztő
- 1 dkg só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tej
Elkészítése:
1 dl langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral.
A tojást és a cukrot, az 5dl meleg tejet valamint a lisztet és a sót hozzáadjuk a felfuttatott élesztőhöz. A vajat háromszor, négyszer mindig csak a tálhoz kenjük, a tészta gyúrás közben apránként felveszi. Ha szép hólyagos a tészta, meleg helyen, letakarva kelesztjük.
Jól meglisztezett nyújtódeszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, kihúzzuk. Forró, bő olajban megsütjük mindkét oldalát.
Tipp:
Nagyon finom, hamar elfogy. Lekvárral, porcukorral tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »