Fánk recept

Hozzávalók:
- 1 kg búza finomliszt
- 6 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 4 dkg élesztő
- 1 dkg só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tej
Elkészítése:
1 dl langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral.
A tojást és a cukrot, az 5dl meleg tejet valamint a lisztet és a sót hozzáadjuk a felfuttatott élesztőhöz. A vajat háromszor, négyszer mindig csak a tálhoz kenjük, a tészta gyúrás közben apránként felveszi. Ha szép hólyagos a tészta, meleg helyen, letakarva kelesztjük.
Jól meglisztezett nyújtódeszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, kihúzzuk. Forró, bő olajban megsütjük mindkét oldalát.
Tipp:
Nagyon finom, hamar elfogy. Lekvárral, porcukorral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »