Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fánk recept

Fánk
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg vaj
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dl tej
    • 0,5 dl rum
    • 1 csipet só
    • 3 dkg élesztő
    • 5 dkg porcukor
    • 50 dkg liszt

    Elkészítése:
    A langyos tejből, langyos lisztből, egy evőkanálnyi porcukorból és az élesztőből kovászt keverünk, majd a tojássárgákat elkeverjük a megmaradt porcukorral és azt is hozzáadjuk. Majd a langyos vajat és a maradék lisztet is és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk, alaposan összedagasztjuk.
    Tetejére lisztet szórva, letakarva langyos helyen kelesztjük. (legalább másfélszeresére)
    Lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagságúra szétnyomkodjuk, kiszaggatjuk és lisztezett deszkán, letakarva még 30 percig kelesztjük.
    Egyenletes hőfokon, bő olajban kisütjük, úgy hogy amikor beletesszük a tésztát lefedjük, majd fordítás után már szabadon hagyjuk az edény tetejét.
    Szűrőre szedjük, majd melegen megszórjuk vaníliás cukorral, porcukorral vagy fahéjjal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá