Fánk recept

Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dl tej
- 0,5 dl rum
- 1 csipet só
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 50 dkg liszt
Elkészítése:
A langyos tejből, langyos lisztből, egy evőkanálnyi porcukorból és az élesztőből kovászt keverünk, majd a tojássárgákat elkeverjük a megmaradt porcukorral és azt is hozzáadjuk. Majd a langyos vajat és a maradék lisztet is és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk, alaposan összedagasztjuk.
Tetejére lisztet szórva, letakarva langyos helyen kelesztjük. (legalább másfélszeresére)
Lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagságúra szétnyomkodjuk, kiszaggatjuk és lisztezett deszkán, letakarva még 30 percig kelesztjük.
Egyenletes hőfokon, bő olajban kisütjük, úgy hogy amikor beletesszük a tésztát lefedjük, majd fordítás után már szabadon hagyjuk az edény tetejét.
Szűrőre szedjük, majd melegen megszórjuk vaníliás cukorral, porcukorral vagy fahéjjal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »