Fánk recept
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 5 dl tej
- 0,5 dl rum
- 1 csipet só
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 50 dkg liszt
Elkészítése:
A langyos tejből, langyos lisztből, egy evőkanálnyi porcukorból és az élesztőből kovászt keverünk, majd a tojássárgákat elkeverjük a megmaradt porcukorral és azt is hozzáadjuk. Majd a langyos vajat és a maradék lisztet is és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk, alaposan összedagasztjuk.
Tetejére lisztet szórva, letakarva langyos helyen kelesztjük. (legalább másfélszeresére)
Lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagságúra szétnyomkodjuk, kiszaggatjuk és lisztezett deszkán, letakarva még 30 percig kelesztjük.
Egyenletes hőfokon, bő olajban kisütjük, úgy hogy amikor beletesszük a tésztát lefedjük, majd fordítás után már szabadon hagyjuk az edény tetejét.
Szűrőre szedjük, majd melegen megszórjuk vaníliás cukorral, porcukorral vagy fahéjjal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

