Fahéjas kelt kiflik recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 0,5 kk só
- 2 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
Töltelékhez:
- 4 ek cukor
- 1 púpos ek őrölt fahéj
- 3 ek olaj (esetleg olvasztott margarin)
Lekenni:
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint.
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen letakarva, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát három egyenlő részre vágjuk, egyenként gombócokat formázunk, letakarva kicsit félretesszük.
Közben egy tálkában a cukrot elkeverjük a fahéjjal.
Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Az egyik tésztagombócot kb. 4-5 mm vastagra és kör alakúra elnyújtjuk, 8 cikkre vágjuk. Vékonyan lekenjük olajjal (esetleg olvasztott margarinnal) és megszórjuk a fahéjas cukor harmadával.
A kifliket egyenként a körcikk szélétől kezdve szorosan feltekerjük, kifli formára hajlítjuk. Az előkészített tepsibe fektetjük. Ezt a műveletet megismételjük a másik két bucival.
A sütőt előmelegítjük. Addig letakarva hagyjuk kb. 20-25 percet kelni (attól függően mennyire van meleg a helyiségben). A kiflik tetejét lekenjük egy felvert tojással.
180 fokon 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Puha, omlós, édes péksütik születtek, amihez már csak egy bögre tej vagy kakaó hiányzik és kész is a remek reggeli.
További képek megtekinthetők a blogon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »