Egyszerű túrófánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 25 dkg túró
- 1 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tasak vaníliás cukor
- 2 púpos ek cukor
- 5-6 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sóval és a sütőporral. A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük (Erre egy krumpli törőt használtam.) Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, összekeverjük, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk.
Kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk a két tenyerünk között. Forró olajban, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük. (Nekem nagy része megfordult magától.) Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve, esetleg sárgabaracklekvárral kínáljuk.
Tipp:
Nagyon kedveli a család a fánkot. Most, hogy megkezdődött a szezonja és a gyerek is gyakrabban kéri, próbálok többfélét elkészíteni.
Ez egy túrós változat, ami hamar összeállítható, nem szükséges pihentetni és 1 óra alatt a sütéssel bezárólag kész is a finom desszert.
Puha, omlós és nem túl édes, nekünk mindenképpen igényelte még a porcukorral szórást.
Természetesen a házi sárgabaracklekvár sem hiányozhatott hozzá.
29 db golyó lett belőle, ami a forró olajban szépen megnőtt.