Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű túrófánk recept

Egyszerű túrófánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 dkg liszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 1 nagy csipet só
    • 25 dkg túró
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 2 púpos ek cukor
    • 5-6 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sóval és a sütőporral. A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük (Erre egy krumpli törőt használtam.) Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, összekeverjük, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk.

    Kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk a két tenyerünk között. Forró olajban, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük. (Nekem nagy része megfordult magától.) Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Porcukorral meghintve, esetleg sárgabaracklekvárral kínáljuk.

    Tipp:

    Nagyon kedveli a család a fánkot. Most, hogy megkezdődött a szezonja és a gyerek is gyakrabban kéri, próbálok többfélét elkészíteni.
    Ez egy túrós változat, ami hamar összeállítható, nem szükséges pihentetni és 1 óra alatt a sütéssel bezárólag kész is a finom desszert.
    Puha, omlós és nem túl édes, nekünk mindenképpen igényelte még a porcukorral szórást.
    Természetesen a házi sárgabaracklekvár sem hiányozhatott hozzá.
    29 db golyó lett belőle, ami a forró olajban szépen megnőtt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá