Egyszerű tejfölös kiflik recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 csapott kk só
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 tk cukor
- 2 ek burgonyapehely
- 2 púpos ek tejföl
- 4 ek olaj vagy 4 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral megszórva hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a burgonyapelyhet, a tejfölt, az olajat (vajat).
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva hagyjuk a duplájára kelni. A megkelt tésztát 8 egyenlő rézre osztjuk. Golyókat formázunk belőle. Letakarva hagyjuk 15-20 percet kelni.
A golyókat vízcsepp alakúra elnyújtjuk és feltekerjük úgy, hogy a hajtás rész alulra kerüljön. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és letakarva ismét a duplájára kelesztjük. (Mivel itt most nem volt olyan meleg, ez kb. 50 perc lett.)
Közben a sütőt előmelegítjük és az aljába, egy kis tálba vizet készítünk. Ha megkeltek a kiflik, lespricceljük vízzel és 190 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
További képek és fázisfotók megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

