Egyszerű tejfölös kiflik recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 csapott kk só
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 tk cukor
- 2 ek burgonyapehely
- 2 púpos ek tejföl
- 4 ek olaj vagy 4 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral megszórva hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a burgonyapelyhet, a tejfölt, az olajat (vajat).
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva hagyjuk a duplájára kelni. A megkelt tésztát 8 egyenlő rézre osztjuk. Golyókat formázunk belőle. Letakarva hagyjuk 15-20 percet kelni.
A golyókat vízcsepp alakúra elnyújtjuk és feltekerjük úgy, hogy a hajtás rész alulra kerüljön. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és letakarva ismét a duplájára kelesztjük. (Mivel itt most nem volt olyan meleg, ez kb. 50 perc lett.)
Közben a sütőt előmelegítjük és az aljába, egy kis tálba vizet készítünk. Ha megkeltek a kiflik, lespricceljük vízzel és 190 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
További képek és fázisfotók megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »