Egyszerű tejes kiflik recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt (esetleg +1 ek)
- 1 tk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2,5 dl tej (+1-2 ek lekenni)
- 1 kk cukor
- 2,5 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejbe belemorzsoljuk és megszórjuk cukorral. Félretesszük, hagyjuk felfutni.
A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vajat, majd a felfutott élesztőt. Összegyúrjuk, tésztává dagasztjuk, majd 2 részre osztjuk a tésztát, és mindegyikből gombócot formálunk.
Az egyik cipót lisztezett munkalapon tányér nagyságú kör alakúra kinyújtjuk, és 4 részre vágjuk. A cikkeket tovább nyújtjuk kb. 2 mm vastagságúra (a háromszög alak maradjon!), és a szélesebb oldalán kezdve feltekerjük, majd behajlítjuk kifli formára.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kifliket.
A maradék tésztával is ugyanígy járunk el.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és az aljába egy tűzálló tálba, vagy tepsibe vizet teszünk. Amíg a sütő melegszik, a kifliket takarjuk le, és pihentessük.
A sütőbe helyezés előtt kenjük le a tetejüket egy ecset segítségével tejjel, majd toljuk be a tepsit a forró sütőbe. Kb. 25 perc alatt süssük szép világosra. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Sütős berkekben nagyon nagy sláger lett ez a kifli. Mondanom sem kell, én sem tudtam kihagyni. Az első adag olyan gyorsan elfogyott, hogy esélyem sem volt lefotózni. Így biztos voltam benne, hogy nem utoljára sütöttem. Ma megint nekiláttam. Roppant egyszerű, hamar elkészül. Kívül ropogós, a belseje puha és foszlós. Abbahagyhatatlan :-)
Ebből az adagból 8 db kifli lett.
További képek a formázásról, készítésről megtekinthetők a blogon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »