Egyszer kelt fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg olvasztott vaj
- 8 dl tej
- pici rum
- pici só
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 6 dkg élesztő
Elkészítése:
2-3 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat a vaj kivételével egy tálba tesszük. Jól kidolgozzuk az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk majd lisztezett deszkára borítjuk.
Ujjnyi vastagra egyengetjük,majd kiszaggatjuk és letakarva pihentetjük kb fél órát majd nem túl forró olajban sütjük. Sütés előtt közepét benyomjuk ez kerül alulra és fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már fedő nélkül.
Papírtörlőre szedjük, porcukorral meghintjük. A lyukakba lekvárt vagy nutellát is tehetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »