Egyszer kelt fánk recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg olvasztott vaj
- 8 dl tej
- pici rum
- pici só
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 6 dkg élesztő
Elkészítése:
2-3 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat a vaj kivételével egy tálba tesszük. Jól kidolgozzuk az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk majd lisztezett deszkára borítjuk.
Ujjnyi vastagra egyengetjük,majd kiszaggatjuk és letakarva pihentetjük kb fél órát majd nem túl forró olajban sütjük. Sütés előtt közepét benyomjuk ez kerül alulra és fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már fedő nélkül.
Papírtörlőre szedjük, porcukorral meghintjük. A lyukakba lekvárt vagy nutellát is tehetünk.
Forrás: https://csokolade.network.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.