Dübbencs(krumplis “kőttes”) recept

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- só
- tej vagy a főtt krumpli leve(én tejet használtam)
- 30 dkg főtt,áttört burgonya
- olvasztott zsír
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőztem,megpucoltam,krumplinyomón átnyomtam, hozzáadtam a lisztet,a sót,a tejben felfuttatott élesztőt és annyi tejjel gyúrjuk,dagasztjuk ki,hogy se kemény,se lágy ne legyen a tészta állaga. Ha krumplilével dagasztjuk,akkor a meghámozott krumplit főzünk. Több krumplit ne tegyünk hozzá,mert akkor lapos lesz!
Duplájára kelesztjük. Ezután a megkelt tésztát átgyúrtam,egy darabot szakítottam a tésztából,olvasztott zsírba mártottam és bukta formát alakítottam. Tepsibe raktam,jó szorosan egymás mellé. A villanysütőt 50 fokra melegítettem,itt 20 percet kelesztettem,majd 180 fokra állítottam és szép aranysárgára sütöttem. Nagyon laktató,finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »