Dübbencs(krumplis “kőttes”) recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- só
- tej vagy a főtt krumpli leve(én tejet használtam)
- 30 dkg főtt,áttört burgonya
- olvasztott zsír
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőztem,megpucoltam,krumplinyomón átnyomtam, hozzáadtam a lisztet,a sót,a tejben felfuttatott élesztőt és annyi tejjel gyúrjuk,dagasztjuk ki,hogy se kemény,se lágy ne legyen a tészta állaga. Ha krumplilével dagasztjuk,akkor a meghámozott krumplit főzünk. Több krumplit ne tegyünk hozzá,mert akkor lapos lesz!
Duplájára kelesztjük. Ezután a megkelt tésztát átgyúrtam,egy darabot szakítottam a tésztából,olvasztott zsírba mártottam és bukta formát alakítottam. Tepsibe raktam,jó szorosan egymás mellé. A villanysütőt 50 fokra melegítettem,itt 20 percet kelesztettem,majd 180 fokra állítottam és szép aranysárgára sütöttem. Nagyon laktató,finom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.