Diós “iker csigák” recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 18 db-hoz:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg margarin(olvasztott)
- kb 2 dl langyos tej
- (amennyit a tészta felvesz)
- 2 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 csipet só
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 2 ek porcukor
- 0,5 citrom leve és héja
- 0,5 narancs reszelt héja
- 1 kk őrölt fahéj
- 3 dkg olvasztott vaj
Kenéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szóráshoz:
- darált dió,mák,pisztácia
Elkészítése:
Egy nagy tálba átszitáljuk a lisztet, közepébe kis mélyedést vájunk ide morzsoljuk az élesztőt, majd 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot- a tojást és az élesztőre öntve várjuk hogy felhabosodjon a kovász.
Elkeverjük a kovászt, olvasztott vajat és sót vegyítünk a tésztához és alaposan kidolgozzuk. Nekem még kb 1 dl langyos tejet felvett(függ a liszt sikér tartalmától mennyi folyadék kell) Nejlonnal letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük(kb 20 perc)
Tölteléket a hozzávalókból összeállítjuk. Sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsit sütőpapírral béleljük.
A dundira kelt puha tésztát gyúrótáblára borítjuk és a felesleges gázbuborékokat kidolgozva belőle jól átgyúrjuk(szellőztetjük) Enyhén lisztezett felületen nagy téglalappá nyújtjuk és lekenjük az olvasztott vajjal, erre szójuk egyenletesen a diós-citrusos tölteléket. Hosszanti irányú képzeletbeli felezővonalhoz mindkét irányból feltekerjük diós tésztánkat és bő ujjnyi szeletekre vágjuk(nálam 18 db)
Sütőpapíros lemezre téve felvert tojással lekenjük és darált dióval/mákkal/pisztáciával… hintjük. 15 percnyi pihenő után forró sütőbe tolva 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Remekül illik a forró kakaó mellé, vagy desszert gyanánt egy kis vanília sodót is el tudok mellé képzelni ;)
Kötényeket felkötni! Alkotásra fel :)
Tipp:
Nagyon szeretek saját kezűleg kelt tésztából finomságokat kreálni…másnap elvihetik uzsonnára így tudom mi van a pocijukban aznap. A kelt tészta illata gyúrás és sütés közben is egyszerűen elvarázsol!
Készíteni is öröm! Annyi változatos forma kreálható, hogy a bolti kínálat a nyomába sem léphet!
Érdemes nekifogni, ha van egy kis időnk! Megtérül a bele fektetett munkánk az elégedett mosolyokból :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »